Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Boeuf strogonow z pieczarkami"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 874
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 874
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
Składniki
Bulion zagotuj. Wołowinę opłucz, dobrze osusz, potnij w plasterki, a następnie w paski. Pieczarki oczyść, potnij na kawałeczki, obsmaż na połowie rozgrzanego masła. Cebulę obierz, potnij w półplasterki.
2. Smalec rozgrzej z resztą masła, zrumień na nim cebulę. Dodaj mięso, smaż razem chwilę, mieszając. Potem oprósz mąką, zasmaż. Zalej gorącym bulionem. Dodaj rozdrobnione pieczarki oraz koncentrat pomidorowy i musztardę.
Duś pod przykryciem na małym płomieniu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec wlej śmietanę. Przypraw solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką.Źródło: Tina