Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie tureckie.Danie dla wegetarianow.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 14
Składniki
Szpinak drobno pokrojony najlepszy mrozony wymieszac z serem feta,drobno pokrojona cebula i pieprzem.
Ze skladnikow wyrobic ciasto.Najlepsze ciasto wyrabiane jest okolo 15 minut.Ciasto rozwalkowac i wykroic male okragle placuszki.Na kazdy placek nakladac farsz szpinakowo-serowy i lepic pierozki.
Ukladac pierozki jeden obok drugiego w brytfanie wysmarowanej 30 ml oleju.Na pierogi wylac jogurt wymieszany z maka i calosc posypac sezamem.Zapiekac w piekarniku w temperaturze 180 st C okolo 30-35 minut.