Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bośniackie kotleciki"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 293
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 293
Składniki
W dużej misce wymieszaj ze sobą mielone mięsa, białko, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sól, sodę, dwa rodzaje pieprzu oraz paprykę. Z powstałej masy uformuj małe kiełbaski, ułóż je na sporym talerzu, przykryj folią spożywczą i odstaw na co najmniej godzinę do lodówki. Po tym czasie mięso grilluj w piekarniku z funkcją grill w temperaturze 190°C do momentu, gdy mięso przestanie być surowe (ok. 25 minut).
Ziemniaki obierz, pokrój w cząstki i podpiecz w piekarniku, aż będą miękkie. Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój. Pora podziel na kawałki. Całość podsmaż na rozgrzanej patelni. Danie podawaj z podpieczonymi warzywami polane sosem śmietanowo-czosnkowym.Źródło: Na żywo