Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Botwinka z jajkiem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 232
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 232
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Obierz cebulę, pietruszkę i seler. Warzywa razem z mięsem pokrój w kostkę i włóż do garnka. Dodaj sól i pieprz. Zalej wodą. Gotuj 45 minut.
Botwinkę wraz z buraczkami opłucz, pokrój, dodaj do gotującego się wywaru i gotuj wszystko jeszcze 10 minut.
Śmietanę połącz z mąką oraz koncentratem i wlej do gotującej się zupy. Zamieszaj, ponownie zagotuj.
Przypraw do smaku sokiem z cytryny, cukrem i solą oraz pieprzem. Dorzuć posiekaną zieleninę.
Zupę rozlej do kokilek. Do każdej włóż po pół jajka.Źródło: Kurier TV