Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Botwinka z jajkiem"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20685
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5197
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20685
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5197
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 60
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy, obieramy, kroimy w dość drobną kosteczkę. Mięso kroimy na drobne kawałki. Warzywa i mięso zalewamy wodą, dodajemy sól i pieprz. Gotujemy na małym ogniu do miękkości wszystkich składników.
Botwinkę bardzo starannie płuczemy, kroimy razem z małymi buraczkami. Zalewamy niewielką ilością zakwaszonej sokiem z cytryny wody, gotujemy pod przykryciem 15 minut. Przelewamy do rosołu.
Śmietanę mieszamy z mąką i koncentratem buraczanym. Wlewamy do gotującej się zupy, mieszamy i przez moment gotujemy. Przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem.
Zupę podajemy z jajkami ugotowanymi na twardo.
<strong>Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 4 zł</strong>Źródło: Rewia