Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brokułowa pasta z bazylią"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 36
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 59
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 82
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 36
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 59
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 82
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 69
Składniki
Brokuł podziel na różyczki i dobrze opłucz. Włóż je do osolonej wrzącej wody i gotuj przez około 3-5 minut. Odcedź i poczekaj, aż woda dobrze ścieknie.
Zetrzyj na drobno parmezan. Obierz czosnek. Opłucz bazylię, osusz i poodrywaj listki.
Brokuły z listkami bazylii, czosnkiem i 3 łyżkami oliwy rozmiksuj na gładko.
Dodaj ricottę i tarty parmezan. Według uznania dopraw solą i pieprzem. Podawaj z chrupkim pieczywem.
Czas przygotowania: 25 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14