Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bruschetta z ricottą, gruszką i szynką parmeńską"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 54
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 984
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 54
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 984
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Składniki
20 minut • 4 porcje • 310 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Przekrój na pół plasterki szynki, rozłóż na folii aluminiowej i piecz ok. 5 minut, aż staną się chrupiące. Wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia.
Kromki chleba skrop oliwą i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Zapiekaj, aż się zrumienią.
Gorące posmaruj ricottą, potem nałóż po kawałku chrupiącej szynki parmeńskiej. Na wierzchu ułóż kawałki obranej gruszki i kilka listków rukoli. Po wierzchu posyp świeżo zmielonym pieprzem.
W tradycyjnym przepisie na bruschettę kromki podpieczonego chleba naciera się czosnkiem. W tej wersji też można tak zrobić, grzanka nabierze wyrazistego smaku.Źródło: Olivia