Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Brytyjski burger z jajkiem i bekonem"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 269
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2914
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 269
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2914
Składniki
Rozgrzej patelnię i usmaż bekon. Trzymaj go na patelni, aż będzie brązowy (3-4 minuty). Pozwól, by tłuszcz powoli się wytapiał, więc nie smaż bekonu na dużym ogniu.
Usmaż jajka. Mogą być sadzone albo w formie jajecznicy, jeśli wolisz. W Wielkiej Brytanii podaje się to danie na dwa sposoby.
Przekrój bułki. Na spodniej części każdej z nich połóż po liściu sałaty. Na niej ułóż po plasterku pomidora i usmażonego bekonu. Na górze połóż sadzone jajko.
Burgera wykończ wedle własnego uznania: majonezem lub sosem barbecue. Przykryj górną częścią bułki.Źródło: Olivia