Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z czasów PRL-u w nowoczesnej formie. Bryzol z polędwicy wołowej z pieczarkami, cebulą, młodymi warzywami pieczonymi i chrustem ziemniaczanym. Przepis pochodzi z 18. odcinka programu „Para do gara. Ona mówi, on gotuje”.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik na 240 C, góra-dół, termo obieg. Oczyszczamy druciakiem młode warzywa i następnie kroimy je na ćwiartki. Wkładamy na blachę z papierem do pieczenia. Przyprawiamy solą i pieprzem. Polewamy oliwą oraz miodem, żeby warzywa w trakcie pieczenia się skarmelizowały.
Cebulę kroimy w piórka i przysmażany na oleju rzepakowym, dodajemy czosnek, tymianek i oczyszczone pieczarki. Przyprawiamy. Jak się zarumienią odstawiamy.
Rozklepujemy polędwicę wołową na cienko. Jedną stronę smarujemy musztardą, przyprawiamy solą i pieprzem. Składamy mięso, które następnie otaczamy mąką i smażymy kotlet na rozgrzanej patelni z masłem klarowanym (1,5 minuty z każdej strony).
W garnku rozgrzewamy olej rzepakowy do temperatury 175-180 C. Kroimy ziemniaki w skórce na bardzo cienki chrust i na rozgrzanym oleju smażymy na złoto. Po wyjęciu odkładamy na ręcznik papierowy, by odsączyć tłuszcz.