Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brzoskwiniowa potrawka z kurczakiem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1248
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1248
Składniki
Oczyszczone piersi kurczaka pokrój w kostkę. Umyte pory poszatkuj, a wypestkowaną ostrą papryczkę drobno posiekaj.
Na rozgrzanym maśle przesmaż kolejno: mięso i warzywa. Dopraw solą i papryką. Dolej 30 ml wody oraz śmietankę i gotuj całość około 10 minut.
Brzoskwinie wyjmij z puszki, pokrój je na małe kawałki, po czym dołóż na patelnię.
Sok brzoskwiniowy połącz z mąką ziemniaczaną i dolej do pozostałych składników. Wymieszaj i gotuj kilka minut. Potrawkę podawaj z ryżem.
Czas: 45 min. 1 porcja = 340 kcalŹródło: Kurier TV