Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Brzoskwiniówka dla zdrowotności"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Składniki
Brzoskwinie umyj, wyjmij pestki i po- krój na ćwiartki. Zalej w słoiku alkoholem, zasyp cukrem i odstaw w słoneczne miejsce na cztery tygodnie. Co jakiś czas wstrząśnij słoikiem, aby cukier dobrze się rozpuścił.
Po miesiącu nalewkę przefiltruj i prze lej do wyparzonych butelek. Nalewka brzoskwiniowa powinna dojrzewać jeszcze około pół roku. Dopiero po tym czasie nabierze najładniejszego koloru i odpowiedniego aromatu.
Przechowuj ją w ciemnym i chłodnym miejscu. Owoców nie wyrzucaj. Możesz je wykorzystać do deserów.Źródło: Tele Tydzień