Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bufet kanapkowy"
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 128
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 287
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 127
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13962
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 128
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 287
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 127
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13962
Składniki
Kolorowe papryki opłucz, osusz i przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne, miąższ drobno posiekaj. Dymki oczyść starannie, poszatkuj razem ze szczypiorkiem. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno posiekaj. Poszatkuj ostrym nożem połowę orzechów.
Do miski włóż majonez. Wsyp wszystkie przygotowane . Dodaj starty na tarce żółty ser, wymieszaj. Powstałą pastę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz mieloną papryką.
Pieczywo tostowe pokrój na trójkąty, ułóż na pokrytej pergaminem blasze. Opiekaj 3-4 minuty w piekarniku rozgrzanym do temp. 210 st. Rumiane tosty ułóż na talerzu. Nakładaj na nie porcje pikantnej pasty serowej. Dekoruj kanapki resztą orzechów.
czas ok. 25 min; porcja – 320 kcal cena 2,70 zł
<strong>Pasta z majerankiem</strong>
Bazą do jej przygotowania również jest żółty ser. Zetrzyj go na tarce o małych oczkach, połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, kilkoma łyżkami majonezu oraz suszonym majerankiem. Odstaw na kilkadziesiąt minut, aby majeranek zwilgotniał. Dopraw solą oraz pieprzem.Źródło: Świat kobiety