Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bulion z makaronem z cukinii"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6348
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 319
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6348
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 319
Składniki
Włoszczyznę obierz, opłucz, i razem z kurczakiem włóż do garnka. zalej 7–8 szkl. wody. Przykryj i doprowadź do wrzenia. Usuń pianę, która utworzyła się na wierzchu. Zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 20 minut.
Cebulę razem z łupinką wbij na widelec lub ostrze długiego noża i mocno opal. Łupinka powinna być prawie czarna. Tak przygotowaną cebulę dodaj do składników gotujących się w garnku. Dołóż listki laurowe, pieprz, ziele i vegetę. Gotuj jeszcze godzinę.
Wyjmij mięso i włoszczyznę z wywaru. Warzywa pokrój w kostkę, a mięso na kawałeczki. Cukinię oczyść, odetnij końce, resztę pokrój w cieniutkie słupki. Wszystkie rozdrobnione włóż do bulionu. Gotuj razem jeszcze kilka chwil.Źródło: Tina