Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do obiadu!! Tanie i proste :-)
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Buraczki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, włożyć do rondla , podlać wodą, posolić, dodać kminek i gotować na bardzo małym ogniu. Jeżeli nie doprowadzimy buraczków do wrzenia to nie stracą koloru :-). Gdy buraczki będą prawie miękkie w drugim rondlu lub głębokiej patelni, np. typu wok, rozgrzewamy olej i dodajemy mąkę robiąc z niej złotą zasmażkę. Do zasmażki dajemy buraczki razem z wodą, w której się gotowały,mieszamy dość energicznie aby całość się fajnie rozprowadziła, doprawiamy cukrem i octem, ewentualnie dosalamy i chwilę razem wszystko dusimy mieszając od czasu do czasu. Należy zachować ostrożność podczas łączenia buraków z zasmażką - bucha para i można się poparzyć!!! Podawać ciepłe lub zimne. Pyszny dodatek do ziemniaczków i mięska.