Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9680
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 239
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 535
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9680
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 239
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 535
Składniki
Natkę opłucz, drobno posiekaj. Korniszony pokrój w kosteczkę. Pokrojone wymieszaj z majonezem i jogurtem. Sos przypraw do smaku octem, solą oraz pieprzem.
Dymkę oczyść, ogórek sałatkowy umyj. Obydwa warzywa pokrój w plasterki.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż paluszki rybne. Usmaż je według przepisu na opakowaniu. Zdejmij. Tosty zrumień w rozgrzanym piekarniku albo tosterze.
Na kromkach wiejskiego chleba rozłóż sałatę. Posmaruj przygotowanym sosem. Na tym ułóż plasterki ogórka, paluszki rybne oraz krążki dymki. Polej keczupem. Przykryj zrumienionymi tostami. Udekoruj np. plasterkami ogórka.
Sos możesz dodatkowo przyprawić czosnkiem ok. 40 min 1 porcja zawiera ok. 430 kcal Ok. 2,60 zł za porcjęŹródło: Tina