Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Burgery rybne z pieczarkami"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 110
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 40
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 423
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 110
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 40
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 423
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, potnij na drobniutkie kawałeczki. Na patelni mocno rozgrzej łyżkę oleju, wrzuć grzyby razem z cebulą i podsmaż je na rumiano. Zdejmij z ognia, odstaw do przestudzenia.
W tym czasie filety z dorsza opłucz, osusz. Wrzuć je do malaksera razem z ziemniakiem i szybko zmiksuj na jednolitą masę. Wymieszaj z podsmażonym pieczarkami. Wbij jajko. Dosyp 1–2 łyżki bułki tartej oraz sól i pieprz do smaku. Dobrze wyrób.
Z masy uformuj owalne kotleciki. Spłaszcz je dłonią. Obtocz w pozostałej bułce tartej. Na patelni rozgrzej resztę oleju. Włóż burgery. Smaż je na rumiano (po 2–3 minuty) z każdej strony. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu, z ziemniakami i surówką albo w sezamowej bułce.Źródło: Tina