Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja dla 3 osób, czas przygotowania ok. 30 min.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Namoczoną soczewicę płuczemy na sitku. Przesypujemy do wysokiego naczynia, wlewamy wodę i miksujemy ręcznym blenderem do uzyskania konsystencji jednolitego ciasta naleśnikowego. Masę przelewamy do garnka i gotujemy cały czas mieszając, aż zgęstnieje i zacznie odchodzić od ścianek garnka (ok. 2-3 minuty). Dodajemy przyprawy i mąkę. Całość dokładnie mieszamy. Z masy formujemy burgery. Burgery serwuj w pełnoziarnistej bułce z warzywami (np. liście sałaty, roszponki, szpinak, pomidor, ogórki kiszone, cebula, grillowana cukinia itd.), kiełkami oraz ketchupem dobrej jakości.