Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z jajek smakują chyba każdemu, a dzieci za nimi przepadają. Żeby były dla nich bardziej atrakcyjne, podaję je jako burgery - w zwykłej bułce, z paroma warzywnymi dodatkami.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 131
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 90
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 131
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 90
Składniki
5 jajek gotujemy na twardo. Studzimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Rozdrobnioną bułkę namaczamy w mleku, około 20 minut.
Do startych jajek dodajemy surowe jajko, odciśniętą z mleka bułkę, szczypiorek, bułkę tartą, sól i pieprz. Masa nie powinna być zbyt zbita.
Formujemy okrągłe, niezbyt grube kotlety, o średnicy bułek. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron, na złoty kolor.
Burgery podajemy w małych bułeczkach, z warzywami i ketchupem.