Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Burgery z kurczaka z serem"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Składniki
Pomidory i ogórek umyj, osusz, pokrój w plasterki. Sznycle z kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Każdy plasterek mięsa rozbij między dwiema warstwami folii spożywczej.
Bułeczki rozetnij. Ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez 5 minut, aż ładnie się zrumienią i staną chrupiące.
Mięso oprósz solą i pieprzem. Sznycle włóż do specjalnych silikonowych torebek przeznaczonych do smażenia. Włóż na mocno rozgrzaną patelnię. Smaż z obu stron na rumiano. Usmażone kotlety przełóż na blachę.
Każdy sznycel przykryj plasterkiem sera. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz, aż ser ładnie się stopi.
Zrumienione bułeczki przełóż sałatą, kotletami, plasterkami ogórka i pomidorów oraz keczupem i cebulką.Źródło: Tina