Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brakuje pomysłu, błyskawiczna na zaspokojenie głodu, a składniki dobieramy wedle własnych upodobań.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5861
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 134
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 302
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5861
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 134
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 302
Składniki
Przygotowujemy salsę - pomidory, cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano. Odstawiamy. Kurczaka kroimy w kostkę, lekko solimy. Na patelni rozgrzewamy olej i rumienimy kurczaka ze wszystkich stron. Wrzucamy do niego pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę smażymy. Dodajemy pomidory z puszki i fasolę, mieszamy i dusimy około 5 minut. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem. Placki tortilli podgrzewamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na ciepły placek rozkładamy liść sałaty, porcję kurczaka i pomidorowej salsy oraz posypujemy startym żółtym serem, a następnie składamy. Tortille układamy na blaszce, rozkładamy plaster sera na wierzchu i zapiekamy w piekarniku, dopóki ser się nie roztopi (w temp. około 180stopni).
Polecam