Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Burrito z kurczakiem i fasolą"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na nieduże kawałki, oprószyć solą, pieprzem, papryką, oregano, podsmażyć na złoto na 2-3 łyżkach oliwy, odłożyć.
Ryż przygotować według przepisu na opakowaniu.
Pomidora, paprykę i cebulę umyć, pokroić w drobną kostkę, wymieszać z wystudzonym ryżem, dodać fasolę odsączoną z zalewy, doprawić do smaku.
Na tortillach rozłożyć farsz, kawałki kurczaka, posypać utartym serem, zwinąć w tubę, spiąć wykałaczkami, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200oC na ok. 5-7 minut. Przed podaniem posypać kolendrą.
ok. 20 minut
Mięso natrzyj przyprawami dzień wcześniej. Będzie miało bardziej wyrazisty smak, jeśli dodasz czosnek. Burrito podaj z dipem z awokado.Źródło: Twoje Imperium