Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Byczki z grzybami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 614
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 165
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 219
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 614
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 165
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 219
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
70 min • Porcja 146 kcal • Koszt porcji 2,90 zł • Przepis na 4-6 porcji.
Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie. Odcedzam je, dokładnie tłukę i studzę.
Grzyby gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzam, studzę i drobno siekam. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju i szklę cebulę. Dodaję grzyby i smażę 10 minut, często mieszając. Doprawiam solą i pieprzem, odstawiam do wystudzenia.
Ziemniaki przeciskam przez praskę. Dodaję jajko i sól. Mieszam z mąkami i zagniatam ciasto. Wałkuję je cienko i dzielę na niewielkie kwadraty. Na każdym kładę porcję grzybowego farszu, składam i sklejam – podobnie jak pierogi.
Gotowe pierogi wrzucam na wrzącą wodę. Gotuję 2-3 minuty od wypłynięcia. Podaję!Źródło: Kobieta i życie