Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Calzone jak tarta z pomidorami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 276
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 276
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Składniki
Wymieszaj wodę z cukrem, drożdżami, odstaw na 15 min, aż powstaną bąbelki. Do miski miksera przesiej mąkę z solą i wymieszaj. Dodaj jajko, zaczyn i wyrób mikserem. Przełóż na posypaną mąką stolnicę i zagnieć na gładko.
Przełóż do natłuszczonej misy, nakryj i odstaw w cieple na godz. do wyrośnięcia. Gotowe ciasto wyjmij z misy i zagnieć. Rozwałkuj, wytnij 2 placki.
Na patelni na oleju podsmaż pieczarki i szpinak, dodaj mięso, dopraw. Ostudź. Na każdy placek wyłóż 1/2 nadzienia, mozzarellę, posmaruj krawędzie wodą, złóż ciasto jak pieróg i zlep brzegi.
Połóż oba pierogi w natłuszczonej formie do tart, na wierzchu ułóż pomidorki; piecz ok. 15 min do zrumienienia. Po wyjęciu posmaruj oliwą, posyp parmezanem.Źródło: Świat kobiety