Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Calzone z grzybami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 109
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 135
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 109
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 135
Składniki
Grzyby mocz w ciepłej wodzie przez godzinę. Następnie odsącz je i drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę oraz czosnek. Następnie dołóż grzyby, pomidory, sól i pieprz. Całość duś ok. 15 minut.
Na koniec wrzuć pokrojony szpinak i podgrzej. Ciasto przekrój na pół i lekko posmaruj oliwą z oliwek. Na połowie każdego płatu rozsmaruj nadzienie i posyp startą połową mozzarelli.
Drugą połową przykryj farsz. Brzegi dociśnij do siebie za pomocą widelca. Calzone przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia, posmaruj oliwą i posyp resztą sera.
Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz 20 minut w temperaturze 210° C.Źródło: Na żywo