Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Calzone z trzema serami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 57
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 292
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 57
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 292
Składniki
Do 400 ml letniej wody dodaj szczyptę soli, cukier, drożdże i oliwę z oliwek. Wymieszaj, dosyp mąkę i zagnieć ciasto (pod koniec wyrabiania dodaj nasiona słonecznika).
Ciasto podziel na cztery części, zawiń je w folię i wstaw do lodówki na 20 minut. Z masła, mąki i mleka zrób beszamel. Dopraw śmietaną.
Papryki, marchewkę i brokuł pokrój i podgotuj. Zetrzyj wszystkie sery i razem z beszamelem dodaj do warzyw. Placki rozwałkuj, nałóż farsz, i sklej brzegi pierogów (calzone), posmaruj olejem. Piecz 12 min w 240°C.Źródło: TV14