Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Camembert z żurawiną"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Składniki
Żółty ser zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, posiekać bardzo drobno. Dodać utłuczony czerwony pieprz, wymieszać z żółtym serem, doprawić solą i papryką. Serki camembert przekroić w poprzek.
Połówki serków przełożyć nadzieniem z natki, czerwonego pieprzu i żółtego sera. Złożyć z powrotem, docisnąć starannie, żeby się porządnie skleiły.
Jajko rozmącić, bułkę tartą wysypać na talerz. Serki zanurzać ostrożnie najpierw w jajku, potem w bułce. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju, podawać gorące z żurawiną, posypane odrobiną czerwonego pieprzu.
ok. 20 minutŹródło: Twoje Imperium