Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne danie i wcale nie bardzo pracochłonne
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 203
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 203
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Składniki
Farsz do canelloni: ugotować brokuły, ostudzić i rozdrobnić zeszklić czosnek na łyżce oleju, dodać szpinak, poddusić po ostudzeniu składniki wymieszać, dodać rozdrobniony twarożek, doprawić solą i pieprzem.
napełnić farszem canelloni, ja użyłam taki makaron , którego nie trzeba wcześniej gotować ( łatwiej jest napełnić)
Sos beszamelowy: na 2 łyżkach masła podsmażyć ( zrumienić) 2 łyżki mąki, następnie dodać dwie szklanki zimnego mleka mieszając trzepaczką, podgrzać ( nie gotować ) aż sos zacznie gęstnieć, wtedy zdjąć z palnika, doprawić solą , pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej
żaroodporne naczynie pasmarować masłem, ułożyć canelloni, polać sosem beszamelowym, posypać tartym serem.
piec w temp. 190st, najpierw 20 minut przykryte folią aluminiową, a następnie jeszcze ok. 15-20min bez przykrycia. Smacznego:-)