Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cannelloni na zimno z bakaliami i wędzoną szynką"
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8777
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 178
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 27
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 117
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 460
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8777
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 178
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 27
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 117
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 460
Składniki
Zagotuj w garnku osoloną wodę. Włóż do wrzątku cannelloni i gotuj 8 minut. Odsącz i schłódź makaronowe rurki w bardzo zimnej wodzie. Ze śliwek i daktyli usuń pestki. Pokrój owoce w bardzo drobną kostkę. Szynkę porwij na małe kawałki. Posiekaj orzechy.
Wymieszaj w misce ser, posiekane suszone owoce i szynkę. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Powstałym farszem wypełnij cannelloni (najlepiej wykorzystać w tym celu rękaw cukierniczy). Odłóż w zimne miejsce na godzinę. Przed podaniem pokrój cannelloni na kawałki i obtocz w posiekanych orzechach.
Uwaga! Danie można przygotować wcześniej, bo dobrze przechowuje się w lodówce nawet przez kilka dni.
Francuski kucharz, juror w programie Master Chef oraz Ambasador Alei Smaków w Galerii Mokotów, Michel Moran, opracował dla nas wyjątkowe, ale proste w przygotowaniu menu na karnawałową imprezę. Zachwycisz nim przyjaciół i najbliższych.Źródło: Olivia