Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cannelloni z farszem szpinakowym"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 962
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20977
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 962
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20977
Składniki
Szpinak oczyść, opłucz, starannie osącz i pokrój. Czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na łyżce masła. Dodaj szpinak. Duś razem kilka minut.
Zdejmij z ognia. Wymieszaj z twarogiem, parmezanem oraz pestkami słonecznika. Przypraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Makaronowe rurki włóż do posolonego wrzątku. Gotuj 10 minut. Wyjmij, dobrze osącz i osusz. Następnie napełnij nadzieniem. Pomidory zmiksuj razem z zalewą.
Czosnek oraz cebulę obierz, drobno posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj pomidory. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Przypraw go do smaku. Polej makaron. Posyp startym serem. Udekoruj bazylią.Źródło: Tina