Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cannelloni z mięsem"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 59
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 59
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Składniki
Jedną cebulę kroimy w kostkę, marchewkę i seler ścieramy na tarce. Cebulę szklimy na oleju, dodajemy mielone mięso, koncentrat pomidorowy, ćwierć szklanki wody, marchewkę, seler, sól i pieprz. Smażymy 20 minut.
Rurki makaronu wkładamy ostrożnie do osolonego wrzątku i parzymy nie dłużej niż 3 minuty. Wyjmujemy, schładzamy. Napełniamy mięsnym farszem, przekładamy do dużego, płaskiego naczynia, podlewamy wywarem, posypujemy serem. Na 30 minut wstawiamy do piekarnika o temperaturze 175oC.
Pieczarki obieramy, myjemy, kroimy. Drugą cebulę siekamy. Pieczarki i cebulę wrzucamy na rozgrzaną łyżkę oleju, doprawiamy pieprzem i solą, podlewamy łyżką wody.
Dusimy kilka minut pod przykryciem. Na koniec wlewamy śmietanę, mieszamy i chwilę gotujemy.
Sos wykładamy na talerze, na sosie układamy cannelloni zapieczone z serem, natychmiast podajemy udekorowane na przykład natką pietruszki.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 3,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 548 kcal, Białko: 17 g, Tłuszcz: 28 g, Węglowodany: 73,7 gŹródło: Rewia