Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cannelloni z mięsem i szpinakiem"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 52
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2947
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 295
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 52
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2947
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 295
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
60 min • Porcja 386 kcal • Koszt porcji 2 zł • Przepis na 5 porcji
Do mięsa dodaję przyprawy i szpinak, wyrabiam na jednolitą masę. Cebulę drobno kroję i podsmażam. Farszem napełniam rurki.
Rurki układam w naczyniu żaroodpornym, zalewam sosem zrobionym z koncentratu, śmietany i odrobiny wody (należy przygotować taką ilość sosu, aby wystarczył na pokrycie wszystkich rurek).
Wkładam do piekarnika nagrzanego do ok. 180°C na 20 minut. Po tym czasie posypuję rurki startym żółtym serem i wkładam do piekarnika na kolejne 20 minut.
<strong>Justyna Buczek z Odrzykonia</strong>Źródło: Kobieta i życie