Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cannelloni z ricottą i kalafiorem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 922
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 922
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Na stolnicę wysyp mąkę, wbij jajka, dodaj szczyptę soli i wyrób gładkie ciasto. Gotowe rozwałkuj na cienki placek i powycinaj kwadraty (10x10 cm).
Płaty cannelloni ugotuj na wolnym ogniu, a później odcedź. Zagotuj wodę w dużym garnku i włóż na 2 minuty pokrojonego na kawałki kalafiora. Później zmiksuj i przełóż do miski. Dodaj wszystkie na farsz i dobrze wymieszaj. Nałóż farsz na kwadraty i zwiń w rulony.
Na wysmarowanej masłem brytfannie ułóż przygotowane cannelloni. W rondelku podgrzej śmietanę (nie doprowadź do wrzenia) i posmaruj nią cannelloni, posypując na wierzchu parmezanem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. C i piecz około 15 minut. Gotowe udekoruj sałatami.Źródło: Tele Tydzień