Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cannelloni z ricottą pod beszamelem"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1048
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1309
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12781
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1048
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1309
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12781
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Szpinak przebierz, opłucz, drobno pokrój. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę i czosnek. Dodaj szpinak. Smaż jeszcze 5 minut. Zdejmij z ognia. Przyprawi solą i pieprzem. Wymieszaj z serkiem i żółtkami. Makaronowe rurki napełnij przygotowanym nadzieniem.
Masło rozgrzej. Oprósz je mąką. Zalej bulionem i mlekiem. Doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze 5 minut na małym płomieniu. Sos przypraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną soku cytrynowego.
Na spodzie żaroodpornej formy rozsmaruj 1/3 przygotowanego sosu. Ułóż napełnione farszem makaronowe rurki. Posmaruj je pozostałym sosem. Parmezan zetrzyj. Posyp wierzch zapiekanki. Wstaw ją do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz przez 45 minut. Udekoruj, np. bazylią.Źródło: Naj