Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cannelloni ze szpinakiem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1165
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1165
Składniki
Szpinak przebrać, umyć, wrzucić do wrzątku na 5 minut, odcedzić, wystudzić, posiekać, wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, doprawić pieprzem i gałką muszkatołową, podsmażyć na oliwie, zabielić śmietaną, wystudzić.
Fetę pokroić w kostkę, wymieszać ze szpinakiem. Tym farszem wypełnić suche rurki makaronowe, układając jedna obok drugiej w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
Cannelloni polać sosem beszamelowym: mąkę zasmażyć z masłem, rozprowadzić mlekiem, zagotować, doprawić solą, pieprzem i muszkatem. Posypać z wierzchu tartym serem. Zapiekać ok. 30 minut w temperaturze ok. 180°C.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium