Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O to moja nieco lżejsza wersja carbonary . Polecam ten przepis ,bo smakuje świetnie
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją 2.Odcedzamy na sitku -NIE PRZELEWAMY ZIMNA WODA 3.W między czasie kroimy boczek na drobną kostkę i wrzucamy na patelnię bez tłuszczu ,smażymy tak jak lubimy ,mój boczek był dość mocno przysmażony . Następnie przekładamy na ręcznik papierowy ,by odsączyć z nadmiaru tłuszczu . 4.jajka wbijamy do wyższego naczynia , dodajemy jogurt i śmietankę ,rozczepujemy ,doprawiamy sporą ilością pieprzu i odrobiną soli . Przeciskamy 2 ząbki czosnku i mieszamy . 5.Makaron przekładamy na głęboką patelnię typu WOK polewamy odrobiną oliwy i smażymy na małym ogniu ,dodajemy pokrojoną pietruszkę,tak by oblepiła się na makaron następnie wlewamy "sos" z jajek ,jogurtu i śmietanki .Całość mieszamy i czekamy aż zrobi się konsystencja gęstego sosu ,ale tak by jajka się nie ścięły . 6. Makaron przekładamy na talerze i posypujemy usmażonym boczkiem ,posypujemy oregano ,jeszcze raz pieprzem i odrobiną pietruszki zielonej . Ps. Można również posypać odrobiną ulubionego sera .