Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące danie jednogarnkowe prosto z Francji. Przepis pochodzi z 437. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 212
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8945
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 294
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 212
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8945
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 294
Składniki
Mięso przyprawić solą i pieprzem – z dwóch stron. Oprószyć tymiankiem. Ułożyć w dużym rondlu – skórą na dół. Uruchomić kuchenkę i poczekać, aż skóra się zrumieni. Przełożyć na drugą stronę i usmażyć.
Udka przełożyć na talerz. Z naczynia zlać cały tłuszcz. Wrzucić pokrojony boczek. Gdy się zezłoci dodać cebulę posiekaną w talarki. Dorzucić papryczkę (bez pestek) oraz imbir – obrany i pokrojony w plastry.
Z pomarańczy wyciąć filety – wprost do rondla. Z tego, co zostanie, wycisnąć sok. Dodać marchewki i odsączoną fasolę. Dorzucić pokrojone w plasterki łodyżki selera.
Na warzywach ułożyć kacze udka. Podlać rosołem, wlać likier pomarańczowy i sos sojowy. Przykryć i na 2 godziny wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.