Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cebula nadziewana mięsem"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 198
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 198
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Składniki
Cebulę umyj, oczyść z zewnętrznych liści i zawiń w folię aluminiową. Piecz przez ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Półmiękkim cebulom odetnij czapeczkę i wydrąż środek. Posiekaj go i wymieszaj z mięsem mielonym. Przypraw. Farszem napełnij cebule, wstaw do naczynia żaroodpornego.
Przygotuj sos: bulion lekko podgrzej, dodaj do niego wino i lubczyk. Sosem zalej cebule. Piecz jeszcze przez 20 minut, pod koniec zdejmij pokrywkę i posyp cebule tartym serem. Gdy się zrumieni, wyłącz piekarnik. Podawaj z sosem przelanym do sosjerki.Źródło: Show