Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 152
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 449
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 152
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 449
Składniki
Drożdże rozetrzyj z cukrem, dodaj ciepłe mleko i 2 łyżki mąki. Całość wymieszaj, odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Rozczyn połącz z resztą mąki, jajkami, roztopionym masłem i szczyptą soli. Wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia. Cebule pokrój w piórka, dodaj tymianek i zeszklij na oleju, dopraw solą i pieprzem, przestudź.
Ciasto rozwałkuj. Szklanką wykrój koła i na środek nałóż farsz. Ciasto ponacinaj w 3 miejscach promieniście i zlep nad farszem. Żółtko roztrzep z 2 łyżkami wody i szczyptą soli.
Posmaruj cebulaki i wstaw do gorącego piekarnika. Piecz w temperaturze 170° C przez 30 minut.Źródło: Na żywo