Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cebularz z serem i pestkami dyni"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 114
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 189
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 202
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 114
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 189
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 202
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
Ciasto: połowę mleka wymieszaj z drożdżami, cukrem i 3-4 łyżkami mąki. Odstaw w ciepłe miejsce. Margarynę stop, ostudź. Gdy rozczyn wyrośnie, dodaj mąkę, pozostałe mleko, sól i jajka, wyrabiaj ok. 15 minut, wlewając margarynę (gotowe ciasto powinno odchodzić od ręki). Odstaw w ciepłe miejsce, by podwoiło objętość.
Nadzienie: cebule obierz, pokrój na kawałki. Włóż na patelnię, posyp cukrem, polej olejem, usmaż. Przypraw do smaku. Ostudź.
Ciasto rozwałkuj na grubość półtora cm. Wytnij koła (ok. 24 sztuk). W każdym pięścią zrób wgłębienie, pos- maruj roztrzepanym jajkiem. Ułóż cebulowe nadzienie. Piecz 15-20 minut w 180°C. Pod koniec pieczenia posyp serem i pestkami dyni.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość sztuk 24, cena za sztukę 0,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie