Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebularze ze świeżymi warzywami jadłam w restauracji w Lublinie. Bardzo mi zasmakowały, więc powtórzyłam ten przepis w domu. To świetny zamiennik pizzy lub zapiekanek!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Ciasto: Do wody dodajemy cukier i drożdże. Odstawiamy na 5-10 minut. Po tym czasie łączymy z mąką, jajkiem, masłem i solą. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Po tym czasie ciasto dzielimy na pół. Z każdej części zagniatamy kulkę i podsypując mąką, formujemy placki grubości około 1cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Placki smarujemy olejem i zostawiamy na kolejne 30 minut do wyrośnięcia. W tym czasie przygotowujemy farsz. Cebule kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju, aż zmiękną i się zarumienią. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Odstawiamy do schłodzenia.
Na placki wykładamy farsz. Posypujemy makiem i mozzarellą. Pieczemy w 180 stopniach przez 25-30 minut - do zarumienienia.
Na ciepłe placki nakładamy świeże warzywa. Podajemy od razu.