Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cebulowy chutney"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 170
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 170
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Cebule obierz, pokrój w piórka lub półksiężyce (wtedy się nie rozpadną w czasie duszenia). Włóż do rondla, podlej niewielką ilością wody, duś na małym ogniu, aż się skarmelizują. Dość często mieszaj.
Skrop octem balsamicznym do smaku, duś jeszcze pod przykryciem, aż cebule zrobią się gęste i brunatne (powinny być słodko-kwaśne).
Papryczkę chili lub pepperoni posie kaj (chili oczyść z pestek, pepperoni nie musisz). Dodaj do cebuli, wymie szaj. Przypraw do smaku cukrem, posyp posiekanym tymiankiem, wymieszaj.
Na bazie chutneyu cebulowego możesz przygotować chutney mango, jabłkowy lub śliwkowy (dodaj owoce pod koniec duszenia cebuli).Źródło: Chwila dla Ciebie