Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ćevapcići, czyli pikantne mielone"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 249
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 249
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Wymieszaj w misce mielone mięso, masło i przyprawy (najlepiej rękami). Wstaw na godzinę do lodówki.
Zwilż dłonie i formuj kotleciki długości 10 cm, szer. 4 cm. Piecz je na grillu ogrodowym lub w piekarniku ustawionym na funkcję grillowania ok. 15 minut, obracając je często. Dobrze upieczone kotleciki będą miękkie i zyskają brązowo-złoty kolor.
Podawaj od razu, z cząstkami cytryny i ciepłą pitą. : Tradycyjnym dodatkiem jest zielona sałatka.
Potrzebne będą: po pęczku natki i cebulki ze szczypiorkiem, listki mięty, 2 pomidory, sok z cytryny i 2 łyżki oliwy. Posiekaj zieleninę, cebulki pokrój w krążki. Wymieszaj je z oliwą i sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Dodaj cząstki pomidorów.Źródło: Olivia