Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ćevapčići z indyka"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
Cebulę i czosnek obieram ze skórki, drobniutko siekam (czosnek można przecisnąć przez praskę).
Mieszam z mielonym mięsem z indyka, wbijam jajko, doprawiam do smaku solą, pierzem, szczyptą papryki ostrej oraz ziołami dalmatyńskimi. Masę dokładnie mieszam.
Dzielę masę na 8 części. Zwilżonymi dłońmi formuję wałeczki, obtaczam delikatnie w słodkiej papryce.
Kładę na rozgrzaną oliwę i smażę na wolnym ogniu z każdej strony. Odsączam z tłuszczu na papierowym ręczniku.
30 min
Porcja 410 kcal
Koszt porcji ok. 3,50 zł
Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie