Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy, szybki domowy fast-food. W smaku przypomina big maca z popularnej restauracji. Idealnie nadaje się na obiad, kolację lub spotkanie ze znajomymi! Polecam.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 215
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 215
Składniki
Z podanych składników wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.
W tym czasie podsmażamy cebulę pokrojoną w kosteczkę, następnie dodajemy mięso mielone, przyprawy i podsmażamy.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części (mniejszą i większą). Większą cześć należy rozwałkować tak aby starczyła na dno tortownicy oraz boki. Mniejszą część rozwałkowujmy tak aby przykryła całego cheeseburgera.
Zaczynamy układać składniki. Na dnie mięso mielone z cebulką.
Następnie odrobina startego sera. Całość smarujemy keczupem. Układamy ogórki konserwowe na całą blaszkę
Smarujemy musztardą a następnie całość posypujemy żółtym serem.
Całość przekrywamy mniejszym kawałkiem rozwałkowanego ciasta. Smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem . Całość pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu. !
Smacznego