Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie w wykonaniu danie, doskonałe do pracy na następny dzień, kiedy nie mamy czasu przygotować czegoś pożywnego.
Grill/ patelnia, deska i nóż do krojenia, salaterka, łyżka, szpatułka
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 683
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 140
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 683
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 140
Składniki
Odmierzamy kuskus i wodę, a następnie wstawiamy wodę do zagotowania. W tym czasie kroimy drobno papryczkę chili, którą wrzucamy do naczynia, w którym będziemy przygotowywać danie
Na papryczkę wysypujemy odmierzony kuskus.
Kuskus zalewamy wrzątkiem, dodajemy sól oraz łyżkę oliwy z oliwek i nakrywamy.
W tym czasie włączamy gril. Kroimy chorizo w grube plastry oraz siekamy bazylię.
Na rozgrzany gril lub patelnię kładziemy plasterki chorizo i obsmażamy chwilę.
Odwracamy na drugą stronę i obsmażamy następne 30 sekund, aby nie spalić.
Kuskus jest gotowy na przyjęcie posiekanej bazylii, którą delikatnie łączymy z kuskusem.
Na kuskus wykładamy chorizo, a następnie polewamy powstałym że smażenia tłuszczykiem.