Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10551
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 314
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10551
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 314
Składniki
Fasolkę umyj, odetnij końce i gotuj w osolonej wodzie 5 minut. Odcedź i zalej zimną wodą. Czosnek i cebulę obierz, papryczkę chilli posiekaj. W głębokiej patelni rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę, czosnek i chilli. Odsuń warzywa na bok, a na środku patelni usmaż mięso, aż zbrązowieje. Dodaj koncentrat i przyprawy. Smaż przez chwilę.
Fasolę i kukurydzę odsącz, a następnie przepłucz pod bieżącą wodą. Do patelni dodaj pomidory razem z zalewą, fasolę, kukurydzę, fasolkę szparagową, sól i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj bulion, zagotuj, zmniejsz ogień i duś około 25 minut.
Zdejmij z ognia, wymieszaj z kolendrą i dopraw do smaku solą i pieprzem cayenne.
Czas przygotowania: 45 minut Poziom: łatwyŹródło: TV14