Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6142
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 144
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 312
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6142
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 144
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 312
Składniki
W dużym szerokim garnku rozgrzej olej i wrzuć drobno pokrojoną cebulę. Zeszklij ją na małym ogniu. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i wsyp wszystkie przyprawy. Papryki umyj, przekrój na pół i oczyść z gniazd nasiennych. Następnie pokrój w drobną kostkę i dorzuć do cebuli. Cały czas mieszając smaż mięso, aż zbrązowieje.
Następnie dodaj pomidory, przecier, ketchup, podduszoną paprykę z cebulą oraz fasolę. Całość zagotuj. Pod koniec gotowania wsyp 2 łyżeczki kakao. Gotuj jeszcze godzinę, aż płyn częściowo odparuje. Chili con carne podawaj z ryżem, nachosami, tortillą lub z podpieczonym pieczywem czosnkowym.Źródło: Na żywo