Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z książki mojego ulubionego kucharza, Jamie''go Oliviera.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 732
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 732
Składniki
Obierz i drobno posiekaj cebulę, marchew, czosnek i paprykę, wrzuć na rozgrzaną oliwę na dużą patelnię, Dodaj kmin, cynamon, chili, sól i pieprz, wymieszaj dokładnie. Smaż 7 minut często mieszając, aż warzywa zmiękną i nabiorą koloru.
Dodaj odcedzoną i przepłukaną fasolę, pomidory.
Dodaj mięso, oddzielając sklejone kawałki drewnianą łyżką. Napełnij pustą puszkę po pomidorach wodą, wlej na patelnię. Dodaj ocet balsamiczny i dopraw solą i pieprzem.
Zagotuj całość, zmniejsz ogień i gotuj pod lekko uchyloną przykrywką na małym ogniu około godziny, mieszając co jakiś czas.
Podaję chili z ryżem ugotowanym na sypko na bulionie, doskonale smakuje też z dużymi grzankami.