Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chili con carne z indykiem to sycące danie meksykańskie, które zamiast wołowiny zostało zastąpione chudszym mięsem mielonym z idyka.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 78
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 78
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
1. Cebule i czosnek kroimy w kosteczkę i przesmażamy na złoty kolor na patelni z olejem. 2. Do garnczka dodajemy oliwę do smażenia i przesmażamy mięso z indyka. Następnie do mięsa dodajemy podsmażoną cebulę i czosnek, oregano, kmin rzymski, paprykę słodką i ostrą oraz koncentrat pomidorowy i przesmażamy chwilkę wszystko razem. 3. Dodajemy passate pomidorową, pokrojoną paprykę, łyżeczkę cukru i podlewamy wszystko wodą i gotujemy na małym ogniu około 20-30 minut, aż sos się zredukuje.
4. Pod koniec dodajemy kukurydze i fasolę oraz doprawiamy solą i pieprzem i wszystko mieszamy. 5. Gotujemy jeszcze około 5-10 min. mieszając i dodajemy na koniec natkę pietruszki. Podajmy z ryżem, ziemniakami lub w placach tortilla. Opcjonalnie możemy dodać: kleks z śmietany, tarty ser oraz przyprawić sokiem z limonki.