Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-05-2019
Przedstawiam chili con carne w zdrowszej wersji. Danie jest dietetyczne, bo z chudym mięsem z indyka i tak samo smaczne lub nawet smaczniejsze niż jego oryginalna wersja:).
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 254
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 235
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 254
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 235
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone do zarumienienia. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę cebule i papryki oraz posiekany drobno czosnek. Smażymy przez 5 minut, po czym dodajemy fasolę odsączoną z zalewy i pomidory. Dusimy pod przykryciem przez 30 minut.
Do dania dodajemy przyprawy według smaku i uznania. Nie żałujemy przypraw - danie powinno być aromatyczne.
Chili con carne podajemy z ryżem, łyżką jogurtu naturalnego, odrobiną sera i natki pietruszki.